"workshop" skrevet med kritt på en tavle

Workshops

Du har mulighed for at vælge imellem 12 spændende workshops på festivalen!

Vi vil, så vidt det er praktisk muligt, imødekomme dine prioriterede ønsker. De fleste vil kunne få deres først prioriterede ønsker opfyldt, dog måske i modsat rækkefølge. Er en workshop overfyldt, vil vi tilmelde de senest tilmeldte til deres 2. prioritet i stedet. Så jo før du giver besked, jo større er chancen for, at du får din første prioritet.

 

 1. Det er ved at lukke en anden ind, at du selv bliver fri

Seminar om gæstfrihedens spiritualitet. Med udgangspunkt i sin bog "Gæstfrihed" fortæller Niels Nymann Eriksen om, hvordan hans arbejde som indvandrerpræst er blevet formet af nogle erfaringer af gæstfrihed og en forståelse af Guds kærlighed som gæstfrihed, som f.eks. kommer til udtryk i Andrei Rublevs berømte treenighedsikon.

Grundtanken er, at gæstfrihed er en praksis, der på en gang lader et andet menneske forblive en fremmed, men samtidig knytter bånd og bygger bro til den anden.

Workshopleder: Niels Nymann Eriksen

____________________

2. Tao Fong Shan – et bedende fællesskab og mødested for mennesker på vej

Lige siden grundlæggelsen af det kristne dialogcenter Tao Fong Shan i Hong Kong i 1920'erne har daglige bønner været bærende for livet på bjerget. Det var ud fra bønnens fællesskab med Gud, at pilgrimme blev mødt. TFS har også været et værksted, hvor der blev eksperimenteret med gudstjenesten.

På workshoppen vil Dorte og Ole Skjerbæk Madsen fortælle om deres liv de seneste to år på Tao Fong Shan, blandt andet om arbejdet med tidebønner og gudstjenester og om deres møder med mennesker fra hele verden – gæster og turister, kursister og retrætedeltagere, forskere og studerende fra Kina.

De vil også fortælle om deres arbejde med at gøre Christfulness kendt i Kina.

Workshopledere: Ole Skjerbæk Madsen og Dorte Kobbeltvedt Madsen

____________________

3. Troen blir til, mens vi gjør – en introduksjon til plastisk teologi

De siste tiårenes hjerneforskning har gjort store fremskritt i å kartlegge hva som skjer når vi skal etablere nye vaner, hvorfor vi er så påvirkelige og hvorfor det er så vanskelig å endre dårlige vaner. Dette er spørsmål som kirken til alle tider har vært opptatt av. Hvordan bevares vi fra det onde? Og kan vi forandre oss selv og verden på ren rutine?

Stian Kilde Aarebrot er teolog, prest i Areopagos og leder for Etter Kristus, et nettverk for kristen trospraksis. Han har skrevet flere bøker og i 2018 fikk hans siste bok Kunsten å forme livet – plastisk teologi mye oppmerksomhet for sin lettbeinte måte å blande gamle kirkehistoriske innsikter med moderne hjerneforskning og psykologi.

Workshopleder: Stian Kilde Aarebrot. Workshoppen foregår på norsk. 

____________________

4. Lytning og empati i en travl kultur

Hvordan mestrer vi god lytning i en kultur, hvor alting går stærkt? Samtaler er begyndt i stadig større grad at have monologiske træk over sig, som afspejler manglende reel interesse i, hvad samtalepartneren eventuelt kunne bidrage med …

Der er meget, der taler for, at de monologiske træk i vores kultur er på fremmarch, mens de dialogiske træk mister terræn, og samtidig har empatien også trange kår.

Vi ved, at Gud ønsker, at vores fællesskaber er opbyggelige, varme og lægende. Han lytter altid til os, og vi lærer af ham, at vi må være gode til at lytte. Hvordan får vi fornyet vores fokus på lytning og empati?

Workshopleder: Bente Lundbak Pihl

_____________________

5. Becoming human

Early Christians understood salvation as becoming human, the re-creation of our true nature in Christ through the gifts of the Holy Spirit (Ephesians 2:14). But this is not philosophy, which teaches that spirituality is to leave the world behind. It is the practical experience of becoming ourselves in God, a process of healing the whole self.

Today, in a materialistic world-culture, people are trying to escape themselves. Many seek “spirituality” in drugs or eastern philosophy. It is time for Christians to teach again the practice of faith: true Mindfulness of God for the healing of soul and body.

Workshopleder: Brendan Phelphrey. Workshoppen er på engelsk. 

____________________

6. Skovkirke – med Gud i naturen

Skovkirke. Smag på ordet. Fællesskab med Gud i naturen. Et sted, hvor mennesker har fællesskab med hinanden i naturens katedral – og hvor Gud er med. Du finder Skovkirke flere steder i landet. Kom og bliv inspireret til selv at gå med Gud udenfor!

Husk passende tøj til at være udendørs i. Plads til max 20 personer.

Workshopledere: Thomas Frovin og Anton Kongshøj-Munch

____________________

7. At blive menneske – i et fællesskab

Med udgangspunkt i bogen ”At blive menneske. Meditativ fordybelse i den kristne urfortælling” skal vi tale om de menneskelige grundvilkår, vi ud fra en bibelsk menneskeforståelse har fået givet. Først når vi erkender vores begrænsninger, kan vi udfolde vores muligheder; den bibelske urfortælling hjælper til at bevidstgøre begge dele.

Mange har en længsel efter at indgå i forskellige former for kristne fællesskaber, bofællesskaber, kommuniteter, men for at et fællesskab skal lykkes, må de enkelte deltagere forholde sig til de samme grundvilkår som i et individuelt levet liv.

Vi vil komme ind på konkrete erfaringer i forbindelse med oprettelsen af et kristent bofællesskab.

Workshoppens form vil være oplæg og samtale. En kort meditation vil indgå. Max 30 deltagere.

Workshopleder: Lene Højholt

____________________

8. 25 års udviklingsarbejde i Kina

I det sydlige Kina arbejder Areopagos med etablering af en andelsbevægelse, som skaber netværk mellem lokale te-bønder og menigheder.
  På workshoppen vil vores samarbejdspartner fortælle om sine erfaringer med 25 års udviklingsarbejde i Kina, hvor målet er at bringe økonomisk, social og åndelig forvandling ind i lokalsamfundene. Fokus er på business baseret på Guds principper som drivkraften til at skabe forandring. Gennem arbejdet har mange fået håb og tro på en fremtid, børn har fået mulighed for uddannelse, og landsbyboere har fået adgang til lokal lægehjælp. 

Workshopleder: Areopagos´ danske samarbejdspartner i vores te-projekt

____________________ 

 9. Kroppen som mødeplads mellem Gud og os

”Et legeme har du beredt mig” (Hebr.10.5) På denne workshop vil vi lade os inspirere af Jesu ord og udforske, hvordan vi kan lade kroppen være mødeplads mellem Gud og os.

Igennem nærværsøvelser, enkle bønner med kroppen, meditative danse og afspænding skabes en ramme, hvor vi enkeltvis og sammen får mulighed for at åbne os for Gud. Vi vil lade kroppen udtrykke sit ”JA” til Gud i overgivelse, lovprisning og i hvile. For det er i Ham, vi lever, ånder og er.

Alle uanset erfaring med dans og bevægelse kan deltage. Medbring liggeunderlag og tæppe.

Susanne Jensen er uddannet psykomotorisk terapeut, har siden 2000 fordybet sig i krop og tro, og har stor praksiserfaring gennem dans/bevægelse og den kristne meditationspraksis ”Bøn i bevægelse”.

Workshopleder: Susanne Jensen

_____________________

10: Instrumentet, der spiller på din sjæls strenge

Shuo Gao fra Odense er professionel musiker og billedkunstner fra Kina. Hun vil fortælle om, vise billeder af og spille på det 2500 år gamle traditionelle smukke instrument GuZeng.

Det har været det mest brugte instrument i Kina og er stadig meget populært. Instrumentet har 21 strenge og er 160 cm langt. Få en spændende oplevelse fra det traditionelle Kina med en skønhed, der spiller på din sjæls strenge.

Workshopleder: Shuo Gao. Workshoppen foregår på dansk.

_____________________

11. Kan man male sig selv?

Hvordan ser du dig selv? Hvordan ser du ud, hvis du maler dig selv? Kan man blive overrasket over sig selv, når man er kreativ?

Det skal vi forsøge at få svar på, når vi skal lege lidt med maling.

Ligegyldigt om du er farveblind eller drømmer om at være med i “Danmarks bedste portrætmaler”, så er du velkommen til at prøve kræfter med det maleriske udtryk og måske blive en smule klogere på dig selv og på Gud.

Max 8 deltagere.

Workshopleder: Benjamin Abana

_____________________

12. Et mikroeventyr for familier (kl. 13-17)

I forlængelse af festivalens tema ”Gør som Gud – bliv menneske” inviteres I på en pilgrimsvandring i børnehøjde, hvor der er er plads til at fordøje dagens indtryk og genfinde roen og hinanden.

Workshoppen inviterer til at udforske, hvordan et møde med Gud kan føles, lyde og se ud, når vi slipper kontrollen og inkluderer børn. Læs mere på www.quest.nu 

Pilgrimsvandringen er målrettet familier med børn - men alle er selvfølgelig velkomne. 

Tag praktisk, vejrafhængigt tøj og sko på og medbring gerne en turtaske, hvor der er plads til lidt lækkert og nogle små turaktiviteter.

Workshopleder: Lisbeth Borum Reuss. Bemærk tidsrammen fra kl. 13-17.

 

 

 

 

 

Bottom