Velkommen til Areopagos-katedralen

Areopagos har fået et kæmpestort arkitekttegnet kirketelt, som kan bruges til mange forskellige arrangementer fremover

I en årrække har Areopagos deltaget i Dybere Liv-sporet på SommerOase, hvor vi har været med til at præsentere mere kontemplative trospraksisser, tidebøn m.v. De senere år har vi haft et større kirketelt på pladsen, kaldet Areopagos-katedralen, hvor vi indbyder til tidebøn, Bøn i Bevægelse, stille meditation, bibelmeditationer, samtaler og bare et sted at finde ro og fordybelse.

Det har fungeret rigtig fint med teltet, men vi har haft et ønske om at leje et større telt, nemlig det tidligere ”Stilhedens Katedral” – et stort kirketelt, der er fremstillet af Kirkefondet til brug som midlertidig kirke til store kirkelige events og aktiviteter som Kirkedage, på Folkemødet, ved korpslejre og ikke mindst som folkekirkens tilstedeværelse på Roskilde Festival igennem en årrække.

Teltet har ikke været rejst i nogle år, idet det kræver en ny certificering, en rensning og imprægnering af teltdugen m.m. Den lille forening, som har administreret teltet i mange år, har opgivet at føre det videre og har nu overdraget det til Areopagos.

Vi glæder os over at have fået et så fantastisk telt! Teltet er tegnet af Henning Larsens Tegnestue (ja, ham med Operaen!) og kostede efter sigende omkring 2 millioner at producere i 1996-97. I 2011 fik det helt ny teltdug til 250.000 kr. betalt af A.P. Møllers Fond.
Det er et større projekt og og lidt af en udskrivning at få gjort teltet brugsklart igen, men vi håber, at det lykkes at få det klar til sommerens arrangementer i 2019 under det nye navn Areopagos-katedralen. Vi kunne ikke rigtig bære tanken om, at alternativet var, at det blev smidt ud! 

Teltet er indviet til kirkelige handlinger af Københavns tidligere biskop Erik Normann Svendsen. Nu er det så Areopagos’ ejendom, men vil ifølge planen blive tilbudt til udlejning til kirkelige aktiviteter på samme måde som hidtil, når vi ikke selv skal bruge det.

Bottom