Hvad er Bøn i Bevægelse?

Hvis du gerne vil lade din krop være en naturlig del af dit trosliv, så er Bøn i Bevægelse måske noget for dig.

Bøn i Bevægelse er en kristen meditationsform, hvor du inviteres til at bede med hele dig. Vi benytter langsomme bevægelser sammen med få ord som hjælp til at falde til ro og være til stede i Guds kærlige nærvær.

Bøn i Bevægelse er for dig, som ønsker at lade kroppen være en naturlig del af troslivet. Og for dig, som praktiserer mindfulness, Qigong, yoga eller en anden kropspraksis og ønsker hjælp til at inkludere Gud i denne. Her inviteres du til at omfavne, at krop, sjæl og ånd er smukt forenet. 

Handler ikke om perfekte bevægelser
Formålet med Bøn i Bevægelse er ikke perfekt udøvelse af en bestemt teknik. Her er der ingen, som ser efter, om du gør tingene rigtigt. Du inviteres til at lægge præstationsangst og egne ambitioner væk og i stedet træde ind i bønnen med et ønske om samvær med Gud - med et ønske om at lære kroppens bøn at kende.

Kroppen er et helligt tempel, hvor en stor forvandling finder sted; fra gammelt til nyt, fra hårdt til blødt, fra livløst til fuldt af liv, fra at være sig selv til at blive ét med Gud.

Bøn i Bevægelse stammer fra kirkens mangfoldige bønnepraksis - med inspiration fra fysioterapi, afspændingsterapi, psykosomatik, kampkunst, neurovidenskab og bevægelsestræning som forebyggende sundhedsarbejde.

De langsomme bevægelser udføres med opmærksomhed og trigger kroppens egne systemer, som hjælper dig med at blive stille og lytte til Gud. De rolige bevægelser smører samtidig leddene, øger bevægeligheden og blodcirkulationen og forbedrer din koordination. De øger din evne til at være til stede her og nu og mestre et turbulent sind. Bevægelserne gør dig samtidig opmærksom på Guds mangfoldige kommunikation.

"

”Mit hjerte er uroligt, indtil det finder hvile i dig, Gud." (Augustin, 354-430)

"

Få troen fra hovedet og ud i livet
Repetition af Guds ord sammen med bevægelserne hjælper dig med at få ordet forankret i dit indre, sådan at det kan blive styrkende for din adfærd. Det kan også give dig erfaring af, at ordet er livgivende og kan komme til dig i hverdagen.

Kombinationen af bevægelse, ord og åndedræt hjælper dig med at få troen fra hovedet ind i hjertet, ind i kroppen og ud i livet. Det åbner op for, at du kan se dig selv og skaberværket med Guds blik og ikke med et bekymret, vurderende eller dømmende blik. 

***

Aftnerne bliver ledt af lokale uddannede Bøn i Bevægelse-ledere og består af en time med øvelser og en smag af stilhed. Derefter er der mulighed for hyggeligt samvær eller for bare at gå hjem i ro. Der bliver en sammenhæng mellem aftnerne, men du kan også sagtens være med en enkelt aften.

Velkommen!

Du kan læse meget mere her!

Bottom