Faste - hvorfor og hvordan?

Vi er trådt ind i kirkeårets fastetid, der varer 40 dage og slutter ved påsketid. Men hvad er faste, og hvad er det godt for?

Blogger Kamilla Jakobsen taler med missionspræst i Areopagos, Torsten Borbye Nielsen, om faste.

“Vi kan ikke have tusinde relationer på samme tid, nå alle rejsemål i hele verden eller gå til alle de fritidsinteresser, vi kunne tænke os. Hvis vi gør det, bliver det meget overfladisk og stresset. En af udfordringerne ved den moderne tilværelse, som vi har, er at lære at skære noget fra til fordel for noget andet. Og det er noget af det, som fasten kan være en hjælp til." 

Sådan siger Torsten Borbye Nielsen i interviewet, du kan lytte til og downloade herunder. Episoden kan også findes i iTunes.

Her kan du høre interviewet.

At faste kan både handle om at afstå fra mad, ord og ydre stimuli, men Torsten understreger i interviewet, at det er ligeså vigtigt f.eks. at tilføje meditation, bøn og stilhed med Gud. For faste handler ikke om at fornægte livet, tværtimod. Han opfordrer til, at vi bruger fastetiden til at spørge os selv:
“Hvad er det dybest set, jeg oplever, der bringer liv til mig? Hvilke ting former mig? Er der nogle ting i mit liv, som har fået en for stor plads? Ikke fordi de i sig selv er dårlige, mad, indtryk, arbejde, men som jeg i virkeligheden har brug for bevidst at nedtone til fordel for noget, som bringer mere liv. “

I samtalen kan du også blive klogere på:

  • Hvad er kristen faste?
  • Hvorfor faster man?
  • Hvordan faster man? Og eksempler på, hvordan man kan faste.
  • Hvad er fordelene ved at faste?

Areopagos samarbejder med blogger Kamilla Maria Jakobsen, som står bag podcasten “Samtaler fra Herrens Mark”, der handler om tro og liv.

Du kan finde flere episoder her.

Bottom