bærbar pc som holdes, to hender taster på tastaturet. I bakgrunnen er det en grønn eng.

Christfulness-onlinekursus

I 2014 startede Areopagos Danmark et onlinekursus om Christfulness. Det blev så stor en succes, at vi planlægger endnu flere kurser

I foråret 2014 startede Areopagos Danmark noget helt nyt og banebrydende op, nemlig et onlinekursus om Christfulness. Tidligere har vi udgivet to bøger om Christfulness og holdt et hav af workshops, og nu vurderede vi, at vi havde lyst til at prøve en helt ny form for kursus af. 

Efter intensiv forberedelse og fremstilling af materialer gik den første udgave af onlinekurset i luften den 8. marts 2014. Kurset varede 10 uger og foregik som nævnt på internettet ved hjælp af videoer, lydfiler og tekster. Samtidig var der et online-forum og en logbog for deltagerne, og der var mulighed for at få personlig rådgivning fra underviserne, som var missionspræst Ole Skjerbæk Madsen og meditationsleder Øyvind Borgsø. 

Udsolgte kurser
Og til trods for at der var en brugerbetaling på knap 3.000 kroner, blev det første forårskursus lynhurtigt udsolgt med 28 deltagere, og da vi gentog kurset i efteråret, meldte 26 kursusdeltagere sig til. Vi glæder os over den flotte tilslutning og over rigtig god feedback fra kursusdeltagerne, og vi har planer om at gentage successen med et nyt Christfulness-onlinekursus til efteråret 2015.

Ifølge Ole Skjerbæk Madsen er den slags onlinekurser noget helt nyt inden for den kirkelige verden.
  ”Alle har jo hjemmesider og Facebook-grupper. Men mig bekendt har ingen andre i den kirkelige verden beskæftiget sig med dén slags internetbrug før, så det er et spændende pilotprojekt, vi har startet. Jeg betragter dette kursus som et pilotprojekt for en anderledes måde at lave undervisning i trospraksis på, og min drøm er at lave en slags online-platform for kristen trospraksis, hvor der kan være et udbud af onlinekurser, brevkurser og nogle offlinekurser. På den måde kan man nå grupper af mennesker, som man ikke tidligere har kunnet nå. Jeg tror på, at der er store udviklingsmuligheder i det. Så vi glæder os over dette kursus og satser på, at det samtidig er starten på noget endnu større,” sagde Ole Skjerbæk Madsen, da kurset gik i luften i starten af 2014.   

Nyt kursus i 2015
Og det blev faktisk – som håbet - starten på noget endnu større, for i slutningen af 2014 begyndte Areopagos Danmark at planlægge endnu et onlinekursus med start i februar 2015. Denne gang er emnet ”Kristen blandt åndeligt nysgerrige”, og kurset går ud på at lære ”almindelige” kristne at være i dialog med tidens åndeligt nysgerrige mennesker. Ligesom med Christfulness-kurset foregår størstedelen af det nye kursus på nettet ved hjælp af forskelligt materiale, online-forum og ved hjælp af en mentor-ordning. 

Bottom