Areopagos 2014 - valg og tilhørighed

Direktør Raag Rolfsen giver sit perspektiv på året 2014 set med Areopagos-briller. 

Vi har meget at vælge imellem i vores tid. Tidligere generationer havde færre valg. Vi vælger karrierevej, socialt netværk, fremtoning, interesser, politisk engagement og feriedestinationer. Med nogle enkelte klik på skærmen sammensætter vi musikken til vores træningstur og aftenens tv-menu.

Det er et stort privilegium at kunne vælge på den måde. Men denne frihedens fordel har også en bagside. For alt, som er resultatet af mine egne valg, får et skær af tilfældighed over sig. Jeg kunne have valgt anderledes. Kan jeg vælge min dybeste identitet? Hvad er så substansen? Hvad er det varige?

Når alt bliver til valg, skabes der en længsel efter tilhørighed. Areopagos arbejder for at styrke tilhørighedsdimensionen i vor tids eksistens. Vi ønsker at møde vor tids længsel ved at skabe en sammenhæng mellem det, vi er, og det, vi gør.

Det er i lys af dette, at vi kan læse årsrapporten for 2014. Det er, fordi Areopagos’ arbejde opleves som relevant i vor tid, at vi vokser. I Norge var der i 2014 flere på Sommerstævnet end tidligere. Antallet af tilmeldinger til arrangementet Salig Er Tørsten eksploderede nærmest, og antallet af medlemmer, følgere på Facebook og abonnenter på magasinet Tørst fortsatte med at øges jævnt.  
2014 var også første år af en to-årig prøveperiode for at integrere arbejdet Substans i Areopagos. Formålet med dette arbejde er at virkeliggøre sammenhængen mellem kristen identitet og praksis.
I både Danmark og Norge satser Areopagos på at vise meditation i en kristen tradition. Denne satsning har som mål at berede et gudsmøde gennem en indre vej. I begge lande ønsker vi at møde mennesker indenfor alternativbevægelserne med respekt - og at tilbyde et åndeligt hjem for mennesker på vandring.

I Danmark havde vi også stor succes med konceptet Christfulness, både når det gjaldt bogsalg, kurser, retræter og ikke mindst online-kurser. Og gennem Bøn i Bevægelse fandt mange nye mennesker vejen hjem – hjem til et gudsforhold og hjem til deres egen krop.

Vores engagement i Hong Kong og Kina handler selvsagt om Areopagos’ egne rødder, men først og fremmest om at støtte vore partnere i deres arbejde for at give mennesker tryghed, tilhørighed og fagligt og åndeligt påfyld til at leve af. I Hong Kong er tilbuddet til rygsækrejsende igen oppe at køre, så Ascension House er både et sted for kulturmøde mellem Øst og Vest og et hjem for unge mennesker på rejse.

Alt dette kan du læse om i denne årsrapport. For første gang præsenteres rapporten i et hel-elektronisk format. Ved at klikke på linksene herunder kan du selv vælge din vandring gennem artiklerne. Jeg håber, at du vil finde den røde tråd i alle artiklerne, nemlig at vores mest varige substans og vores dybeste tilhørighed finder vi hos Gud.

Raag Rolfsen
Direktør
Areopagos

Bottom