Areopagos er med til Himmelske Dage

Den 5.-8. maj kan du opleve et sandt festfyrværkeri af spændende koncerter, workshops, foredrag m.v. i København til "Himmelske Dage"

I Kristi Himmelfartsferien, den 5.-8. maj 2016, kan du komme med til "Himmelske Dage" i København. Navnet dækket over det, som tidligere hed "Danske Kirkedage" og indbyder til et festfyrværkeri af spændende (og gratis!) arrangementer! 

Ambitionen er at skabe en festival, hvor vi sammen udforsker, hvilken rolle kirke, kristendom og religion spiller og kommer til at spille i fremtiden. Vi ønsker en åben samtale, hvor alle - uanset hvad de mener om tro og religion - vil deltage og blande sig.

Areopagos deltager også med flere forskellige tilbud i løbet af Himmelske Dage - bl.a. bliver der mulighed for at være med til klimapilgrimsvandring, for at opleve Bøn i Bevægelse, for at deltage i Christfulness-meditationer, for at blive lyttet til - og for at danse!

Du kan læse mere om Himmelske Dage her!  

***

Og her kan du læse om nogle af Areopagos' arrangementer. Der er gratis adgang ved dem alle:
 

Christfulness-meditation
Christfulness handler om at erfare Kristus med mig og i mig, om at opøve genkendelsen af Kristus i mit medmenneske og om at være på vej mod en forsonet menneskehed. Vi præsenterer bl.a. Jesusbønnen, Hjertets renselse, Heling af hjertet, guidet meditation over en begivenhed i Jesu liv.
Tid: Torsdag kl. 17 og 19; fredag og lørdag kl. 12, 17 og 19
Varighed: ca. ½ time
Sted: Mobilkirken på Vor Frue Plads
***

Yogafaith flow - bevægelse og meditation med Gud i fokus

Vi bruger bevægelser som kendes fra yoga og søger Guds kærlighed og energi. Gennem bøn og bibel, indånding og udånding, bevægelse og meditation, finder vi ro og åbner os for Guds nærvær. Vi afslutter med Christfulness-meditationen ‘Heling af hjertet’.Medbring egen yogamåtte.

Yogafaith ledes af Rie Skårhøj. Christfulness af Ole Skjerbæk Madsen

Tidspunkt: Fredag 10.30-11.30 og lørdag 10-11. 
Sted: Scenen på Nytorv

***

Kina i Kirken i København NV
Areopagos og kirkemusikerparret Betty og Peter Arendt har inviteret kinesiske musikere i Ansgarkirken til en musikalsk aftenmesse. Musikken er komponeret særligt til at blive opført på de Himmelske Dage, og der vil blive spillet på både traditionelle vestlige kirkeinstrumenter og klassiske instrumenter fra Kina.

Tidspunkt: Torsdag 19.30

Sted:
Ansgar Kirke
Mågevej 33
2400 København NV
Ensemblet optræder i øvrigt med meditativ musik i Kgs. Have fredag den 6. maj kl. 16 og på Himmelske Dages store scene lørdag den 7. maj kl. 17.30-18.30 i forbindelse med Areopagos-projektet Bøn i Bevægelse. 

***

Bøn i Bevægelse - en kristen bønspraksis
Hvordan kan tro og krop hænge sammen? Det kan du lære mere om, hvis du deltager i workshoppen ”Bøn i Bevægelse”. Workshoppen varer cirka en time og har fokus på, hvordan vi kan inkludere vores kroppe i bøn, og hvordan kroppen er en værdifuld ressource i kommunikationen med Gud. Der bliver enkle guidede øvelser, som hjælper os med at falde til ro, blive stille og være til stede i kommunikationen med Gud, os selv og med Guds skaberværk.

Det kræver ingen forkundskaber at deltage på workshoppen. Det handler nemlig ikke om at lave ”korrekte” bevægelser, men om at opleve, at krop, sjæl og ånd er smukt forenet.
Workshopleder: Øyvind Borgsø, som er meditationskonsulent i Areopagos.

Tidspunkter og steder: Søg på Bøn i Bevægelse på Himmelske Dages hjemmeside og find de forskellige steder og tidspunkter, hvor der er Bøn i Bevægelse. 

***

Morgenandagt over Kristuskransen
Tidspunkt: Fredag og lørdag kl. 10.00-10.15 i Grøn Kirkes Telt på Rådhuspladsen

Kristuskransen blev udviklet af den svenske biskop Martin Lönnebo, da han engang sad i flere dage på en græsk ø uden at kunne komme derfra pga. storm.  Han udviklede en perlekrans, hvor perlerne fik hver sin betydning.  I Martin Lönnebos oprindelige krans er der en perle for Gud, for stilhed, for jeg’et, for dåb, ørken, glæde, kærlighed, hemmelighed, for natten og opstandelsen. For nylig er der blevet tilføjet en grøn perle til kransen, som er for diakoni og omsorg for skaberværket.

Arrangør: Areopagos

***

Klimapilgrimsvandring
Når vi vandrer alene eller sammen med andre, sker der noget. Rytmen og enkelheden får os til at samles om det, der er vigtigt. Som klimapilgrimme går vi for klodens fremtid. Gå med! Vi vil sammen reflektere over vores relation til naturen, byen og klodens klima. Klimapilgrimsvandringen begynder i Grøn Kirkes telt på Rådhuspladsen og tager os til H.C. Ørstedsparken. Hovedfokus vil være på naturen. 

Tidspunkt: Fredag kl. 19.00-20.00  og lørdag kl. 19.00-20.00 med start fra Grøn Kirkes telt på Rådhuspladsen 
Arrangør: Grøn Kirke og Areopagos

***

Den Lyttende Kirke:
Mange taler om, at det er vigtigt, at vi får lyttet til hinanden. Hvorfor? Og gør vi det så? Eller snakker vi bare om det? 
Kom og mærk effekten ved opmærksom, indlevende lytning, hvor dine ord styrer retningen. Vi vil gerne lytte til dig!

I den ene lyttesofa (samlet varighed 20-25 min.)
foregår det således: Du har mulighed for at tale i 10-15 min. om hvad som helst, der ligger dig på sinde. Indimellem reflekterer vi dine ord tilbage, så du lytter til dem én gang til. Når du er færdig, vil vi forsøge at give dig et resumé af, hvad du har sagt, med dine ord.
Herefter stiller vi dig tre spørgsmål, som kan være en hjælp til at fokusere på hjertet i det, du har sagt, inspirere dig til at overveje, om der er noget, du kan gøre - og hjælpe dig til at runde af, før du går videre. Vi beder gerne en bøn til sidst for det, du talte om. 

I den anden lyttesofa (max. ½ time)
vil vi gerne samtale om netop dette vigtige emne: Lytning. Er vi gode nok til at lytte? Er kirken god nok til at lytte? Er det vigtigt? Vi mener ja. Vi mener, at god lytning er helende. Vi mener, at god lytning er konfliktløsende. Hvad mener du? 

Tid:
Torsdag fra 16-20, fredag fra 11-17 og lørdag fra 11-17

Sted:
Gammeltorv

Bottom