Hjertets have. En meditation

En guidet tur i dit hjertes have.

Vi vil bruge vores forestillingsevne under meditationen, se med hjertets øjne. Jeg vil guide jer på en tur i jeres hjertes have.

Indled med afspænding/fokus på åndedrættet:

Sæt dig godt til rette. Mærk gulvet under dig og kontakten med jorden… Find ind i dit åndedræt og vær i det; du lever ånder og er i Gud… Søg nu ind i dit hjerte, hvor jord og himmel mødes, og hvil i hjertet…

Prøv nu at forestille dig dit hjerte som en have. Du står udenfor ved indgangen – måske er der en hæk omkring haven, måske er der en havelåge, du går ind ad, eller måske bare en åbning.

Gå ind i haven og se, hvordan den ser ud. Kik dig omkring. Måske er der planter og blomster og træer….. græs og stier med grus, måske et lille vandløb. Læg mærke til de forskellige ting i din have, også duftene og de indtryk og følelser, du får af at være der.

Begynd at se nærmere på de planter, der er. Måske er der smukke blomster; nyd dem og glæd dig over dem.

Måske er der også ting, du ikke bryder dig om: Ukrudt, som trænger til at blive luget væk – måske er der følelser eller tanker, som du har skubbet væk eller prøvet at glemme. Ting, du er skamfuld over eller bange for. Prøv at se, hvilken symbolsk, form de har. Måske kan du sætte navn på nogle af dem.

Hvis du vil, kan du med dit hjertes øjne se Jesus komme hen til dig nu. Han er som gartneren, der vil hjælpe dig med at få din have til at blomstre og blive frugtbar og smuk. Du kan vise ham de ting i haven, som du gerne vil af med. Se, hvordan han hjælper dig med at trække ukrudtet op og tager sig af de ting, du ikke ønsker, skal være i din have – prøv at se, hvad han gør med dem.

Find så et godt sted i haven, hvor du kan sætte dig på græsset sammen med Mesteren. Lad solens stråler gennemvarme dig og fylde dit indre med lys. Sid blot her i stilhed et stykke tid og lad freden få plads i dit hjerte og dine tanker. Det er tid til bare at være og hvile i stilheden. Hvis tanker og erkendelser kommer til dig, så lad det ske, det er fint. Hvis ikke, så er det også fint.

 (Udarbejdet til meditationerne i Café Retro)

Udarbejdet af Torsten Borbye Nielsen

Bottom