Klokkelyng på Norefjell. Foto: Ingvild Hunsrød/Flickr CC

Lemvig Christfulness: Christfulness-meditation

Bio-Huset, 30 sep 19:30 - 30 sep 20:45

Kristen meditation giver en pause fra dagens gøremål og mulighed for kontakt med livets skaber.

Kristen meditation giver en pause fra dagens gøremål og mulighed for kontakt med livets skaber.

Der er en rig tradition i kristendommen for åndelig fordybelse, og vi vil her i efteråret 2019 prøve tre former fra tre forskellige traditioner, foruden en aften med fokus på Kristuskransen.

I stilheden vil vi finde ro og søge erfaringen af Guds nærvær.

Der er ikke tale om et forløb, så du kan frit være med de aftener, du har lyst til og mulighed for.

26. august:

Et kærligt tilbageblik over dagen

Efter Ignatius af Loyola, som var med til at oprette Jesuitter-ordenen. I stilheden vil vi søge erfaringen af Guds nærvær og hans vejledning af os på livets vej.

30. september:

Christfulness-meditation

Efter inspiration fra ”I Mesterens Lys”, startet af præsten Ole Skjerbæk Madsen. Vi vil søge fylde af Guds nærvær og hans vejledning af os på livets vej.

28. oktober:

Bønnens have

Inspiration af bogen om ”Bønnens have”, som vi sammen vil søge i vort eget hjerte. Bogen er skrevet af Martin Lönnebo, svensk biskop emeritus.

25. november:

En aften med Kristuskransen

Vi vil denne aften gennemgå Kristuskransen – også kaldet livets perler, en bedekrans opfundet af den svenske biskop emeritus, Martin Lönnebo.

Kristuskransen er lavet af 18 perler, som hver udtrykker en side af den kristne tro. På vandringen gennem perlerne (via små stationer, som er sat op i rummet) møder vi inspiration fra kirkefædrenes spiritualitet, formidlet med hjertet og dybt forankret i nutidens mennesker. Hver af perlerne skal minde os om, at livet hører sammen med Gud.

De tre første meditations-aftener ledes af Teolog og Åndelig medvandrer, Tove R. Søndergaard, Holstebro
(mobil 51532091; e-mail tovers@live.dk).

Aftenen med Kristuskransen ledes i fællesskab af Tove Søndergaard og Jytte Vestergaard. Jytte vil fortælle om de enkelte perler og brugen af Kristuskransen, og Tove vil lede en meditation.

Nærmere oplysninger:

Lemvig Christfulness – kontaktperson: tlf. 51737349 – Else Marie Halkjær

Pris: 20,- kroner pr. gang

Lemvig Christfulness er en lokal gruppe, der bl.a. arrangerer åbne meditationsaftener i Lemvig-området. Vi er folkekirke-medlemmer, og gruppen har desuden tilhørsforhold til organisationen Areopagos.  Vi ønsker at samarbejde med kirker og organisationer i Lemvig-området.

Bredgade 17, 1., Lemvig (indgang via bagsiden)

Bottom