Vil du støtte fattige tebønder i Kina?

I det sydlige Kina kæmper tebønderne en ulige kamp mod de store mellemhandlere. Areopagos deltager i et projekt, som hjælper tebønderne med at danne en andelsforening og få bedre levevilkår

I den sydlige Yunnan-provins i Kina lever mere end 20 af Kinas godt 50 minoritetsgrupper. Mange af dem ernærer sig som tebønder og vil ofte befinde sig i den nederste socialgruppe i landet.

Analfabetisme er udbredt, og kendskabet til økonomiske, politiske strukturer er begrænset. Selvom de er gode til deres håndværk og praktiske udførelse af arbejdet, som ofte er gået i arv fra generation til generation, er den faglige viden om produktionsformer, konsekvenser af brug af gødningsstoffer og sprøjtemidler m.v. ofte meget begrænset.

Dermed er det let for opkøbere og mellemhandlere at udnytte dette til at betale en alt for lav pris for deres produkter og selv indkassere den store fortjeneste af salget. 

Derfor har Areopagos besluttet at deltage i et projekt i det sydlige Yunnan, som handler om at hjælpe de fattige tebønder med at organisere sig og etablere en andelsforening, der bygger på værdier omkring fairtrade, bæredygtig produktion, uddannelse og styrkelse af civilsamfundet.

Målet er at give tebønderne mulighed for at stå stærkere i fællesskab over for mellemhandlerne, højne kvaliteten af deres produkter og i det hele taget skabe bedre levevilkår for dem selv og deres familier.  

Men vi har brug for din hjælp, for uddannelse og hjælp til organisering koster penge!

Hvis du vil "lære mennesker at fiske i stedet for at give dem en fisk", så er dette projekt et godt sted at være med. 

***

Du kan støtte projektet via MobilePay på 86486Skriv ”Tebønder” i emnefeltet. 

Vi vil også gerne opfordre dig til at oprette en fastgiveraftale over en selvvalgt periode, da det vil give os mulighed for at planlægge på lidt længere sigt. 

Husk, at du har mulighed for at få skattefradrag for din gave. Det kræver kun, at du oplyser dit cpr-nummer til os.  

***

TAK for din støtte!

Denne side bliver løbende udbygget med mere information omkring projektet. 

Bottom