Vigtige opgaver på bjerget

I Hong Kong fortsætter Dorte og Ole Skjerbæk Madsen deres vigtige arbejde - blandt andet med at udbrede kendskabet til Christfulness

Ole Skjerbæk Madsen og hans kone Dorte Kobbeltvedt Madsen har siden sommeren 2017 været ansat på det kristne dialog- og retrætecenter Tao Fong Shan i Hong Kong.

Her er et udsnit af deres nyeste nyhedsbrev, hvor de fortæller om de seneste måneders oplevelser på Tao Fong Shan:

"Oktober har været en dejlig travl måned. Vi har fået en god rytme herude og er glade for Ascension House-volontørerne.

Mit hold på Lutheran Theological Seminary om spiritualitet endte på otte deltagere plus Daniel, som er volontør i Ascension House. Holdet har netop afleveret deres første skriftlige opgave, og de har alle fået godt fat på indholdet af undervisningen. Det ser også ud til, at Helligånden rører ved dem og arbejder med dem gennem undervisningen. Det kan man læse ud fra deres tilbagemeldinger:  

***

”The lessons provoked me to think about what I am practicing in the past.” 

“The practice of body prayer stimulates me to engage myself to communicate with God in holistic manner, experience the joy of worship, and reminds me of Christ’s presence.” 

“Spiritual practices that I have never learned before, so precious!” 

“The Jesus-Prayer helps me quiet down from a troubled heart and receive strength from God.” 

“I am pastor of a small church with about 150 people. My shepherd group is mainly aged and middle-age people. I find that the healing of the heart is very essential for them.”
Vedkommende tilføjer at der en tendens hos de kirkelige medarbejdere til at fokusere på målbare resultater af deres tjeneste, men at der et behov hos dem og præsterne for tilegne sig praksisserne omkring heling af hjertet:
”Spirituality is the root for growing of the church. Christian spirituality leads to a healthy self-image for every Christian.”

***

Den 1. oktober havde vi en dagretræte i Kowloon Union Church med 14 deltagere; jeg håber, at den kan blive en model for en praksis, som Christian Center kan tilbyde lokale menigheder. 

Den 6. oktober havde vi så vores egen retræte på Tao Fong Shan med under-temaet: Paradis. Vi havde ni tilmeldte udefra, udover Dorte, Daniel, en svensk studerende og mig. Der var tre med fra All Nations lutherske menighed i Repulse Bay; vi håber, at det resulterer i et samarbejde til foråret. Endnu engang fik vi gode tilbagemeldinger – ikke mindst om labyrint-meditation og de guidede meditationer.

I starten af november har vi Christfulness-ugekursus for fastlands-præster; det må I meget gerne bede for – forberedelsen, undervisningen og ikke mindst udrejsetilladelserne for præsterne. 

***

Vi er glade for vores tilhør og medansvar i den engelsktalende menighed, Christ Temple Congregation. Hver søndag kl. 17:30 kalder klokken til gudstjeneste. Forskellige fra menigheden har ansvar for at ringe inden og efter gudstjenesten, for at prædike, lede liturgien, tænde lys og bære brød og vin til alteret, lede kirkebønnen, printe sangark og lede musik og sange. Efter gudstjenesten inviteres til en kort kaffe eller en gang om måneden til Pot Luck i seniorvoluntørernes (vores) hus, Ai Kwong Yuen, som ligger lidt nede af Tao Fong Shan Road. 
 
Vores seneste gudstjeneste begyndte i Labyrinten. Ole har udviklet en liturgi efter en påskemodel, hvor han/liturgen står med en bold i midten af labyrinten. Den kastes til en deltager med ordene: Christ with you! og deltageren svarer: Yes, Christ in me! og sådan fortsætter gudstjenesten en tid, indtil man i procession går til templet og fejrer nadver med velsignelse og udsendelse. 

Meningen med kirkekaffe og potluck er selvfølgelig at kunne dele liv med hinanden og at dele det med andre, som kommer forbi. Centret holdes så vidt muligt altid i stilhed, så alle kan komme på området og ikke blive forstyrret af musik og snak, selvom man går ud og ind mellem hinanden. Søndag aften har mørket sænket sig og lyset fra Pilgrim’s Hall og bygninger på bjergene langt væk står gulligt og venligt som firkanter i mørket. Men fra et af rummene strømmer snak og lys fra kirkekaffen. Det er godt.

Hvis du ønsker at modtage hele Ole og Dortes nyhedsbrev, kan du sende en mail til osm@areopagos.dk 

Bottom