Mød biskoppen fra den egyptiske ørken

Hvordan er det at leve et liv i stilhed og bøn i den egyptiske ørken? Det vil Biskop Thomas af Anafora fortælle om i København den 3. juni

Biskop Thomas er koptisk-ortodoks biskop i bispedømmet El-Qussia i Egypten og har grundlagt retrætestedet Anafora i ørkenen mellom Kairo og Alexandria. Således lever biskop Thomas i den egyptiske ørken, ligesom ørkenfædrene i tidligere tider har levet der. Anafora er en videreførelse af den egyptiske klosterbevægelse, der kan spores helt tilbage til 300. e- Kr.

Anafora betyder at ”løfte op” - at løfte det enkelte menneske op. Mennesker kommer fra hele verden til Anafora for at blive ”løftet op” gennem retræte, meditation tidebønner, gudstjenester og åndelig fordybelse. Her lever man et liv i bøn og enkelhed.

Som man siger på Anafora: ”Vi har ikke meget, men nok. Vi har rammer for gode møder mellem mennesker. Vi søger lyset. Vi søger Gud. Vi møder Kristus.”

Biskop Thomas har etableret uddannelsescenteret Anastasia hvor unge koptiske egyptere får hjælp til at klare sig i samfundet og bliver undervist i menneskerettigheder, demokrati og civilsamfund.

Biskop Thomas er meget optaget af, hvordan kirken kan være med til at fremme fred og forsoning og optaget af den åndelige kraft, der har båret kopterne gennem alskens udfordringer igennem mange århundreder.

Alt det kan du høre mere om, når Biskop Thomas kommer til København mandag den 3. juni 2019 kl. 19-21 i Helligaandskirken på Strøget. 

Der er gratis adgang. 

Bottom