Hvem er du, Gud?

Når du hører ordet "Gud", hvad tænker du så? Er Gud en alvorlig ældre herre med langt skæg, der kigger ned på os? En flygtig energi eller en personlig ven? Er Gud kærlig, tilgivende, dømmende eller vred?

Blogger Kamilla Jakobsen taler med projektleder af I Mesterens Lys, Thomas Frovin, om Gudsbilleder.

Vores billede af Gud har betydning for den måde, vi tror og tør nærme os Gud. Men hvad sker der, når vores billede af Gud krakelerer? Og vi måske stiller os selv spørgsmålet: "Kan jeg overhovedet tro på Gud?"

I denne episode taler jeg med Thomas Frovin om Gudsbilleder. Thomas er ansat i I Mesterens Lys, hvor han arbejder med kristen trospraksis.

Vi taler også om:

  • Hvem er Gud? Og hvis han findes, hvordan kan jeg så komme til at lære ham at kende?
  • Hvordan skelner vi mellem vores Gudsbilleder - hvilke, der er gode, og hvilke, der er falske?
  • Skal man tale til Gud på en bestemt måde? Og kan han acceptere vores tvivl?
"

"Man kan godt bede en bøn, hvor man siger: Jeg synes, det er er mærkeligt at bede til dig, og jeg ved ikke engang, om jeg tror på dig, men nu er jeg her."

"Det er hårdt, men kan være en stor befrielse at komme et sted hen, hvor man siger: Det er faktisk enormt svært for mig at tro. Jeg kan ikke i kraft af mit intellekt og mit følelsesliv gribe om det her, men jeg må lidt overgive mig til det og give slip på mine forestillinger og så have en erfaring af, at det bærer alligevel, og at Gud er der."

"Selvom man finder ud af, at de forestillinger, man har overtaget eller er flyttet ind i, ikke længere er mine, de passer ikke til mig længere, så kan Gud jo stadig godt være der, det synes jeg, man skal give ham chance for at vise, at han er. "

"Man skal turde møde Gud selv og gå til biddet og teksten selv med sine spørgsmål, med sin skrøbelighed og tvivl, for hvis han er der, kan han godt holde til det."

"

Du kan høre podcasten her! 

Hvis du har kommentarer eller tanker, du har lyst til at dele, efter at have hørt episoden, er du velkommen til at skrive til Kamilla på kontakt@påherrensmark.dk eller Thomas på tf@areopagos.dk 

Areopagos samarbejder med blogger Kamilla Maria Jakobsen, som står bag podcasten “Samtaler fra Herrens Mark”, der handler om tro og liv.

Du kan finde flere episoder her.

Bottom