Bygget i Kunming der TCG Nordica holder til.

Kunstsenteret TCG Nordica har nå pause fra all aktivitet. Foto av Hilda Kristine Hanssen.

Corona ændrer hverdagen for Areopagos' volontører

På grund af coronavirussen er livet i øjeblikket anderledes for Areopagos' volontører i Kunming og Hong Kong

Det er næppe gået nogens opmærksomhed forbi, at de kinesiske myndigheder på grund af Coronavirussen har lukket hele byer ned, og at situationen generelt betyder store forandringer for indbyggerne i Kina.

Og også Areopagos' volontører på kunstcentret TCG Nordica i Kunming og i gæstehuset Ascension House i Hong Kong oplever store ændringer i øjeblikket. 

Studieophold i Thailand 

I Kunming i Kina er al offentlig transport stoppet, og kunstcentret TCG Nordica holder også lukket i øjeblikket. De studerende på TCG Nordica fra Norge, Danmark, Sverige og Mongoliet og deres svenske og kinesiske lærere har derfor flyttet undervisningen til Chiang Mai i Thailand i en måned.  

"Jeg er glad for, at lærerne har fundet muligheder for at give de studerende gode oplevelser. Et studieophold i Thailand bliver spændende for dem," mener Hilda Kristine Hanssen, som er leder for Asiensarbejdet i Areopagos. 

Aktiviteter aflyst på TFS

I Hong Kong er det nogle stille uger for Areopagos' volontører i Ascension House, for alle aktiviteter på dialog- og retrætecenteret Tao Fong Shan er aflyst resten af februar på grund af Coronavirussen.

"Folk ønsker ikke at være tæt på andre for at undgå smitte. Og i Hong Kong bruger folk nu også ansigtsmasker, hvis de er nødt til at være ude blandt andre mennesker," fortæller Areopagos’ konstituerede direktør Lars Mollerup-Degn.

Også handicaphjemmet Home of Grace i Nanjing er påvirket af situationen og holder foreløbig lukket. 

Areopagos følger udviklingen i Kina og Hong Kong tæt og indhenter oplysninger fra såvel lokale partnere som fra norske og danske myndigheder for at passe bedst muligt på vores udsendinge. 

Her kan du læse en dugfrisk beskrivelse af volontørernes situation i Hong Kong set med volontør Rebekka Lindes øjne! 

Bottom